filosofiacatalana.cat

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Non-static method Widget::run() should not be called statically, assuming $this from incompatible context

Filename: esteticacatalana/investigadors.php

Line Number: 1

L’escola estètica catalana i les seves aportacions a l’estètica espanyola (1800-1936)

Projecte de recerca dirigit per Ignasi Roviró i Alemany
Plan Nacional de I+D+I (2008-2011). Ref. FFI2009-07158 (subprograma FISO)

Investigadors

Dr. Ignasi Roviró Alemany Dr. Ignasi Roviró Alemany
Titular d'estètica de Facultat de Filosofia de la Universitat Ramón Llull, ha publicat diversos articles sobre la transmissió del pensament estètic a través dels manuals escolars del s. xix i imparteix l'assignatura Història de la filosofia catalana en la Facultat de Filosofia d’aquella universitat. Té a càrrec seu, a més de la direcció i coordinació de l'equip, la investigació particular sobre els manuals d'estètica publicats en aquell període i la investigació dels filòsofs.


Dr. Conrad Vilanou Torrano Dr. Conrad Vilanou Torrano
Catedràtic de pedagogia de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, ha publicat monografies sobre el pensament català i les seves principals figures (Balmes, Tomás Carreras Artau…). Tindrà al seu càrrec l'estudi i la investigació de l'aportació dels filòsofs al pensament estètic.


Dr. Manuel Jorba Jorba Dr. Manuel Jorba Jorba
Catedràtic de literatura catalana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat estudis de referència sobre M. Milá i Fontanals i el pensament romàntic català. Tindrà al seu càrrec l'orientació de la investigació sobre els preceptistes i literats.


Dr. Giuseppe di Giacomo Dr. Giuseppe di Giacomo
Catedràtic d'estètica de la Universitat La Sapienza (Roma) ha publicat diverses monografies sobre les grans figures de l'estètica filosòfica i literària europea. La seva especialitat és la relació entre estètica i literatura des d'una perspectiva filosòfica. Tindrà a càrrec seu l'estudi i investigació de les grans línies de l’estètica europea que afecten el període estudiat i assessorarà al grup en tot el que es refereix a la context europeu del pensament estètic espanyol.


Dra. Sílvia Coll-Vinent Puig Dra. Sílvia Coll-Vinent Puig
Professora titular d'humanitats de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, ha col·laborat en projectes d'investigació sobre la tradició literària catalana i les seves relacions amb la literatura europea. Ha publicat diversos treballs sobre la recepció a Catalunya d'escriptors anglesos. Conjuntament amb el Dr. D. M. Jorba investigarà l'aportació dels literats al pensament estètic.


Dr. D. Xavier Serra Labrado Dr. D. Xavier Serra Labrado
Es va doctorar amb una tesi sobre filosofia catalana. És autor d'uns valuosos estudis sobre traduccions filosòfiques al català i ha estudiat autors com D'Ors i Crexells). La seva investigació insistirà tant en el treball sobre els filòsofs com els preceptistes i literats.


facultat de filosofia - Ramon Llull