filosofiacatalana.cat

Miguel Bosch y Juliá

Va néixer a Martorell (Barcelona) el 13 d’abril de 1818. Després de cursar la carrera de Medicina fins a doctorar-se va dur a terme els estudis d’Enginyer Forestal a l’exercici dels quals es va consagrar. Va ser Professor auxiliar de la càtedra d’Història Natural a la institució fundada per la Junta de Comerç de Catalunya, de la que també va ser Professor de Botànica i el 1848 va ser nomenat Professor de l’Escuela de Ingenieros de Montes i Director de la mateixa fins a 1877 en què va renunciar. Va ser així mateix Conseller d’Instrucció Pública, individu de l’Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de les Societats Econòmica d’Amics del País de Tortosa i Madrid i Vocal de la Junta Facultativa de Montes. A més de la seva col·laboració en la redacció del “Diccionario d’Agricultura pràctica” fou autor de diversos treballs de Mineralogia i Botànica de notable interès científic i d’una “Filosofía de la Naturaleza” que va quedar inèdita. Va morir a Madrid l’1 de març de 1879.


Escrits de Miguel
  • Filosofía de la naturaleza. Inèdita.
  • Manual de botánica aplicada a la agricultura y a la industria. Madrid: Colegio de Sordo-Mudos y Ciegos, 1858. 207 p, XXII de índices.
  • Manual de mineralogía, aplicada a la agricultura y a la industria. Madrid: Colegio de Sordo-Mudos y Ciegos, 1858. XV, 152 p.
  • Memoria sobre la inundación del Júcar en 1864, presentada al Ministerio de Fomento. Madrid: Imp. Nacional, 1866. 424 p.
  • Memoria sobre la parte forestal de la Exposición de Londres de 1862. Madrid: Imp. Nacional, 1863. IV, 335 p.
Sobre Miguel
  • ELÍAS DE MOLINS, A. Bibliografía de escritores y artistas catalanes del siglo XIX. Barcelona: Impr. Fidel Giro, 1889-1895, Vol. I, p. 316-317.
facultat de filosofia - Ramon Llull