filosofiacatalana.cat

Joan García del Muro

Joan Garcia del Muro Solans (Lleida 1961), doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona amb la tesi “Ésser i conèixer” (premi extraordinari de doctorat l'any 1992), un treball on analitzava la concepció aristotèlica de coneixement i resseguia les formulacions d'aquesta mateixa noció entre els seguidors medievals i moderns d'Aristòtil, constatant el fet que tot i mantenir l'aparença verbal dels conceptes, en bona part dels casos es perdia el sentit autèntic. L'any 1988 va guanyar les oposicions de professors agregats  de batxillerat, feina que ha desenvolupat des d'aleshores als instituts Menéndez Pelayo, Mercè Rodoreda i, darrerament, a l'Institut Obert de Catalunya. L'any 2010 va accedir a la condició de catedràtic. Des del 2000 és professor a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, on imparteix, principalment, matèries d'ètica i de filosofia medieval.


Escrits de Garcia del Muro
  • ·Ser y conocer Barcelona: PPU, 1994
  • ·"Història de la Filosofia", Lleida, Granica, 1997 (escrit en col·laboració amb Santiago Fernández Burillo).
  • ·“El pensament ferit” (Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera 1999), Alzira, Bromera, 2001.
  • ·“Totalitarisme postmodern” (Premi Ernest Lluch a la Cultura i els Drets Humans)
  • ·“Ficcions còmplices” (Premi  d'assaig Joan Fuster, Premis Octubre 2003), València, Edicions Tres i Quatre, 2004.
  • ·“Com ens enganyem. La ceguesa voluntària en les societats contemporànies” (VIII Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta), Alzira, Bromera, 2007.
  • ·“Menú del dia: carn de canó - Set estudis sobre metafísica del consumisme” (Premi nacional d'Andorra d'assaig Sant Miquel d'Engolasters), Lleida, Pagès Editors, 2010.
facultat de filosofia - Ramon Llull