filosofiacatalana.cat

Víctor Gómez Pin

Víctor Gómez Pin va néixer a Barcelona i es va traslladar molt jove a París, on va estudiar filosofia. Va obtenir el títol de Docteur d'Etat a la Sorbona amb una tesi sobre l'ordre aristotèlic. Després d'anys de docència a Dijon i París, va obtenir una càtedra a la Universitat del País Basc amb un treball de recerca sobre aspectes filosòfics del càlcul diferencial. Actualment és catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha ensenyat Teoria del Coneixement i Introducció al Pensament Matemàtic.

Ha treballat en el projecte d'establir l'estat de la qüestió respecte a les interrogacions fonamentals de la filosofia grega a través de l’òptica de la reflexió contemporània. Això el va portar, el 1993, a fundar l'International Ontology Congress / Congrés Internacional d'Ontologia, en el comitè científic del qual hi figuren personalitats rellevants de la ciència contemporània (entre les quals diversos premis Nobel). La UNESCO ha atorgat el patrocini a la majoria de les reunions celebrades. Víctor Gómez Pin és també vicepresident de la Societat Ibèrica de Filosofia Grega i membre d’altres societats filosòfico-científiques.

Ha estat professor convidat en diverses institucions, entre les quals destaca la Venice Internacional University. Autor d'una trentena de llibres, ha obtingut, entre d’altres, els premis Anagrama d'Assaig (1989), Espasa d'Assaig (2006) i el Premi Istituto Veneto per Venezia (2009).

[semblança extreta del web de l’autor]


Enllaç

Víctor Gómez Pin

facultat de filosofia - Ramon Llull