filosofiacatalana.cat

Jordi Sales i Coderch

(Barcelona, 1943) Es doctorà en filosofia l’any 1973 a la Universitat de Barcelona, centre on ensenyava teoria del coneixement des de 1967. La seva tesi doctoral es centrava en la fenomenologia de Husserl.

Es professor titular del Departament de Filosofia Teorètica y Pràctica a l’esmentada Universitat, Després de diversos càrrecs, ha estat degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona entre 1995-1998 i, posteriorment, en un segon periode.

També ha estat promotor de diverses iniciatives nacionals a l'entorn de l'estudi i el debat del pensament i de la formació, com ara els Col·loquis de Vic, l'editorial Barcelonesa d'Edicions i la Fundació Relleu.  Ha publicat estudis sobre Descartes, Heidegger, Leo Strauss, Plató i diverses figures del pensament català. La seva doctrina de la racionalitat humana, finita i situada, l’ha exposat al llibreConeixement i situació (1990). Cal destacar també els seus Estudis sobre el pensament platònic I i II (1992 i 1998).

Ha estat coeditor de l'Anuari de la Societat Catalana de Filosofia i president de la Societat Catalana de Filosofia des del 1989 al 2001, organisme de l’Institut d’Estudis Catalans del qual ha estat un dels seus principals impulsors. El 2009 fou elegit rector de la Universitat Catalana d’Estiu.

[Redacció de Filosofiacatalana.cat]


facultat de filosofia - Ramon Llull