filosofiacatalana.cat

Josep Mª Via Taltavull

Mn. Josep M. Via Taltavull va néixer a Barcelona l'any 1933. Es va llicenciar en Filosofia per la Universitat Catòlica de Lovaina i en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Va ampliar la seva formació a París i Colònia, on va compartir estudis amb Paul Ricoeur, Maurice Merleau-Ponty i Walter Biemel.
Josep Maria Via Taltavull va ser professor des dels inicis de la Facultat de Filosofia de Catalunya, membre del Consell Permanent i del Consell de Facultat així com també del Patronat (1994-2006) i del Consell executiu (1994-2004) de la Universitat Ramon Llull.
Va participar en molts dels actes acadèmics que es van organitzar a la Facultat de Filosofia. Un dels més rellevants va ser quan l’any 2001, durant l'acte d'investidura de doctor honoris causa per la Universitat Ramon Llull al Dr. Paul Ricoeur, Josep Maria Via Taltavull va exercir de padrí de Ricoeur, bon amic i company d'estudis a qui va acompanyar en tot moment els dies que va ser a Barcelona.
Es va dedicar principalment a la docència com a professor d'antropologia filosòfica i fenomenologia de la religió a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). Va deixar d'impartir classes als 73 anys, retirant-se de la vida acadèmica i social per motius de salut.


facultat de filosofia - Ramon Llull